• Home
  • Genealogie
    • Inleidend deel
    • Eerste generaties
    • Delftse apothekers Neomagus
    • Nuenese predikant Neomagus
    • Protestantse Hollandse tak
    • De protestantse Brabantse tak
    • De katholieke Brabantse tak
    • Neomagus, geen familie
  • Nieuws
  • Weblinks
  • Contact
  • Colofon

Blog Post

08
MRT
2010

11. Overige Neomagi, geen familie

Posted By : Jos Neomagus
Comments : Off
Hierna in alfabetische volgorde nog een aantal personen met de naam Neomagus of een afgeleide daarvan die geen familie zijn.

 

Anton Neomagus, auteur
Vermoedelijk wordt Anton Neomagus verward met Arnold Neomagus. In sommige publicaties en archieven wordt het werk Expeditio Mautitiana Flandrica over de veldtocht van prins Maurits die op 2 juli 1600 eindigt met de Slag bij Nieuwpoort, aan A. of Anton Neomagus toegeschreven.

 

Arnoldo Wesalio Neomagus, uitgever
Zijn naam is verbonden aan het begrip Heidelberga, een kaart met drie afbeeldingen van de stad Heidelberg, een van de belangrijkste steden in de Middeleeuwen, voor het eerst uitgegeven in 1523 in Keulen. Er zijn ook een artikel en een boek bekend onder die naam. De kaart heeft in de 16de eeuw tal van drukken gehad en is in 1965, 1978 en 1984 opnieuw uitgegeven.1 De originele kaart is te vinden in de Bayerische Staatsbibliothek in München.

 

Arnoldus Ortgenus Noviomagus, restaurateur
Deze Nijmegenaar werkt bij de restauratie van het kasteel Duurstede van Philips van Bourgondië, die van 1517 tot zijn dood in 1524 bisschop van Utrecht is. De hiervoor besproken priester Gerard Geldenhauer Neomagus is bij de bisschop in dienst.2

 

Batofilius Neomagus
Vier vrienden maken in 1768 een lentereis door Zuid- en Noord-Holland en een deel van het Sticht van Utrecht. Zij doen hiervan verslag in de vorm van brieven. Daarbij is een brief van Eugenius een Batofilius Neomagus. Dat is vrij te vertalen als ‘zoon van de Batavier uit Nijmegen’. De brieven staan in de uitgave ‘Historische en natuurkundige lentereis’.

 

Bernardus Sellius Noviomagus, taalkundige
Bernardus Zeele uit Nijmegen (ong. 1551 – 1593) noemt zich ook Bernardus Sellius Noviomagus. Hij studeert in Leuven en werkt bij de drukkerij Plantijn in Antwerpen onder meer als corrector van het Griekse en Latijnse Nieuwe Testament, onderdeel van de Polyglotbijbel. Hij schrijft ook Latijnse epigrammen als bijschriften bij bijbeltaferelen.3

 

Fridericus Neomagus, auteur
In 1608 verschijnt in Jena een boek van Lorenz Perckenstein alias Laurentium Peccenstreinium, over koningen, vorsten en andere belangrijke personen, vestigingen, steden enzovoorts in Obersachsen. De lange titel begint met ‘Darinnen ordentlichte warhaftliche Beschreibung….’ Het wordt een belangrijk werk genoemd voor de genealogie. Een van de bijdragen is van Fridericus Neomagus, die niet nader wordt omschreven. Het origineel zit nu in de universiteitsbibliotheek van Halle en is anno 2009 helemaal gedigitaliseerd te vinden op http://digitale.bibliotek.uni-halle.de/pon/content/structure/96464.

 

G. Gentius Neomagus, auteur
Zijn naam komt als mede-auteur voor in het boek Epitomes adagiorum omnium, ofwel Allesomvattend overzicht van spreuken of spreekwoorden. De hoofdauteurs zijn Victor Geselin, Hadrianus Junius en Desiderius Erasmus. Het is uitgegeven in Antwerpen in 1566. De universiteitsbibliotheken van Chicago en Lincoln (Nebraska) bezitten een exemplaar.

 

Henrico Canisio Noviomago, jurist
Ofwel Henrick Canisius of Kanis, jurist en historicus, omstreeks 1557 in Nijmegen geboren en in 1610 in Ingolstadt overleden. Hij studeert in Keulen en Leuven, vervult tussentijds overheidsfuncties in Nijmegen en gaat in 1590 als docent kerkelijk recht naar de universiteit van Ingolstadt. Hij is acht maal rector van de universiteit. Hij vermaakt een groot deel van zijn bibliotheek aan het Jezuïetencollege van Ingolstadt, mogelijk als hommage aan zijn oom Petrus Caninius die er van 1549 tot 1552 heeft gewerkt. Op de titelpagina van een boek uit 1601 noemt hij zich Henrico Canisio Noviomago.4

 

Henricus Neomagus, scholaster
In de Stevenskerk van Nijmegen is een altaar gewijd aan St. M(a)arten, het Martinusaltaar, gesticht door Henricus Neomagus, scholaster (schoolmeester, opzichter over kloosterscholen) van de kerk te Zutphen. In de kroniek van Smetius uit 1326 staat een aantekening over de wijding van het altaar.5 Het betekent dat al in de vroege middeleeuwen belangrijke uit Nijmegen afkomstige personen, zich Neomagus noemen.

 

Henricus de Novimagio, kopiist
In 1429 in Luik werkzame kopiist, een kunstenaar die in de periode vóór de boekdrukkunst handschriften kopieert en voorziet van miniaturen.

 

Giovanni di Sart di Nimega, beeldhouwer
Deze beeldhouwer heet oorspronkelijk Johan Gregor van der Schardt of Jan Joris van der Sart of Zar. Hij is omstreeks 1530 in Nijmegen geboren en sterft na 1581 in Neurenberg. Tijdgenoten rekenen hem tot de grootste beeldhouwers van de 16de eeuw. Hij werkt in Rome, Venetië, Bologna en Mantua. In 1569 treedt hij in dienst van keizer Maximiliaan II om te gaan werken in Wenen, Praag en Neurenberg. In 1576  treedt hij in dienst van de Deense koning Frederik II. In 1579 keert hij terug naar Neurenberg waar hij in 1581 voor het laatst wordt genoemd.6

 

Iohannes Neomagus, auteur
In 1533 verschijnt in Keulen De Re dialectica libellus van Georgius Trapezuntius en Iohannes Neomagus. In 1559 is in Leiden een boek uitgegeven met als titel Georgii Trapezuntii de re dialectica liber, met als auteurs George of Trebizond, Barthelomaeus Latomus, Johannes Neomagus, Giorgio Valla en Peter Schade. In 1966 is in Frankfurt am Main het boek Georgii Trapezuntii cretensis, utilissiumus de re dialectica libellus uitgegeven, op naam van Georgius Trapezuntius en Johannis Neomagus, mogelijk een heruitgave.7 De voornaam Johannes is in elke uitgave anders gespeld.

 

Jan van Call Neomagens, klokkenmaker
Er is een klok bekend met de signatuur Jan v. Call NEOMAGENS Fecit Chr. Hugenius HAGAE invenit. Die laatste aanduiding slaat op Christiaan Huygens uit ’s-Gravenhage.
Christiaan Huygens slaagt er op Kerstdag 1656 voor het eerst in een klok met behulp van slinger en gewichten te laten lopen. Huygens is geen man van de praktijk en laat de technische verfijning en productie aan anderen over, bijvoorbeeld aan Jan van Call. Huygens noemt hem ‘een eerlijck man… ende een vermaert meester’.
Van Call, geboren in Kall in de Eifel, is vanaf 1647 als ‘horlogier’ ingeschreven als burger van Nijmegen. Daar maakt hij in 1657 de klok met de signatuur van hem en van Huygens. Het geldt als een van de vroegst bekende slingeruurwerken en wordt in 1986 op een veiling in Londen voor 121.000 pond gekocht in opdracht van het Londense Science Museum, afdeling Tijdmeting. Overigens twijfelen handelaren over de echtheid van het tot dan onbekende uurwerk. Bij de veiling wordt direct na de hamerslag ‘fake’ geroepen.8 Hij sterft in 1667 in Nijmegen.
Er zijn meer van Call’s bekend: Jans zoon Pieter, diens zoon Jan II (1656-1705) en diens zoons Peter (1688-1737) en Jan III (1689-1756).9 De Koninklijke Bibliotheek heeft een exemplaar van een bundel met 71 gravures in kleur van een aantal belangrijke plaatsen, van de hand van Johannes van Call (1656-1722), wellicht dezelfde als Jan II.

 

Johann Neomagus, auteur
Van hem is een boek bekend, in 1539 uitgegeven in Keulen, waarin hij zich Ioanne Noviomago noemt. Het is getiteld De nemeris 2, quorum pior logisticen et veterum numerandi consuetudinem, posterior theorematha numerorum completitur, authore Ioanne Noviomago, door Johann Neomagus. Dit is de letterlijke tekst op de website www.worldcat.com, een soort wereldcatalogus van alle boeken die wereldwijd in bibliotheken te vinden zijn.

 

Johannes Neomagus, geleerde
Deze Neomagus is geboortig uit Geldern (stad of graafschap?). In 1537 is hij ‘professor der mathesis’ (wiskunde) in Rostock. Op zijn naam staat een in 1537 in Parijs uitgegeven werk:  Bedam de ratione temporum, natura rerum & loguela per gestrum digitorum.10

 

Johannes Neomagus, geleerde
Wis-, natuur- en sterrenkundige in de 15de eeuw. Wordt genoemd in een opsomming zonder verdere toelichting.11

 

Joannes Daventrie de Novimagio, monnik
In de zijmuur van de kloosterkerk van het kruisherenconvent te Sint Agatha bij Cuijk is een grafzerk ingemetseld met het opschrijft ‘Frater Joannes Daventrie de Novimagio’. De zerk is in de Tweede Wereldoorlog zwaar beschadigd.
Deze Nijmegenaar (1465-1537), oorspronkelijk Johannes van Deventer geheten, krijgt zijn scholing bij de Broeders van het Gemene Leven in zijn geboortestad. Daar legt hij de basis voor het schrijven en illumineren en leert hij de Kruisheren kennen die in Nijmegen een huis hebben. Hij treedt in bij de Kruisheren en werkt meer dan veertig jaar in Sint Agatha, waar hij de leiding heeft over het scriptorium (schrijfafdeling). En dat in een tijd dat het handschrift het steeds meer aflegt tegen het gedrukte boek. Zijn grootste en bekendste handschrift met de mooiste miniaturen is het Graduale Romanum, zijn levenswerk. Hij werkt er dertig jaar aan.12

 

Mariken van Nieumeghen, literair personage
Anders dan Nijmeegse iconen als keizer Traianus en Karel de Grote, is Mariken van Nieumeghen een imaginair personage. De schepper is een onbekende dichter. Mariken is het middelpunt van een middeleeuws rederijkersdrama, waarin god en de duivel (Moenen) strijden om de menselijke ziel. De moraal is dat zelfs de zondige mens, als hij tijdig tot inkeer komt, de goddelijke genade niet verspeelt.13
Sinds 1956 staat een beeld van Mariken op de Grote Markt van Nijmegen. Er is ook een straat naar haar vernoemd. Later krijgt ook Moenen een beeld en een straatnaam.

 

Marsilius van Inghen de Noviomago, geleerde
Vermoedelijk omstreeks 1340 in Nijmegen geboren filosoof en theoloog. Vanaf 1362 docent in de filosofie in Parijs en daar bevriend geraakt met Geert Groote, de geestelijk vader van de Moderne Devotie. In 1386 oprichter en eerste rector van de universiteit van Heidelberg. Hij trekt daar tal van studenten aan uit Nijmegen en omgeving.14

 

Mola di Nommaggio, auteur
Auteur van wie een boek in de bibliotheek van Vecchio, Piemonte, is te vinden.

 

Neo-Magus, genoemd naar Batavenkoning Roi Magus
In de Koninklijke Bibliotheek (nr. 3030B22) zit een boek ‘Histoire Universelle depuis le commencement du monde’ uit 1782. Een van de onderwerpen is Nijmegen in de Romeinse Tijd. Zo lezen we: Oude kronieken bevatten veel fabels over de oorsprong van de Bataven. Zij spreken van een Roi Batos en een Roi Magus. Zijn kinderen bouwen een mooi paleis dat de naam krijgt van de koning: Neo-Magus, Nimègue.

 

Neomagus Hertal
In 1811 verschijnt een blijspel met zang, getiteld ‘Het Misverstand of Elk is een dief in zijne nering. Het is een boekwerkje van 88 pagina’s. De tweede druk, in 1834 uitgegeven door L. Herdingh in Leiden, bevindt zich in de Koninklijke Bibliotheek. De auteur is niet bekend. Wel ondertekent hij zijn voorwoord met ‘Ouderkerk aan den IJssel, 20ste van de sprokkelmaand 1811’.  De sprokkelmaand is februari. Het blijspel gaat over een apotheker, genaamd Neomagus Hertal. Neomagus is de voornaam, Hertal de familienaam, zoals uit het stuk blijkt. Het toneel toont een straat met een apotheeek. Het is niet onwaarschijnlijk dat de auteur inspiratie heeft opgedaan bij de derde Delftse apotheker Jan Neomagus. Die is in die periode aan de nodige kritiek onderheving.

 

Neomagus, priester
Neomagus is het pseudoniem voor Frans van Hoeck (1873-1956), jezuïet, leraar, historicus en archivaris. Hij geeft van 1915 tot 1938 les aan het Canisiuscollege in Nijmegen. Hij combineert het onderwijs met geschiedkundig werk over de stad Nijmegen.15

 

Ouverture Neomagus
Ter gelegenheid van de opening van de Waalbrug (spoorbrug) in Nijmegen, schrijft de componist Jan Conradus Boers (1812-1896) de ouverture Neomagus. In verband met de dood van prins Alexander wordt het stuk niet uitgevoerd. De primeur gaat nu naar Delft. In het Algemeen Handelsblad van 13 juli 1888 staat een verslag van de Delftse Feesten van 12 juli waarin sprake is van ‘Boers’ vol en krachtig gecomponeerde ouverture Neomagus’.
De spoorbrug is geopend in 1879 en prins Alexander is overleden op 21 juni 1884. Het kan zijn dat er festiviteiten gepland zijn bij het vijfjarig bestaan van de brug, in 1884. En dat de ouverture voor die gelegenheid is gecomponeerd. Prins Alexander (1851-1884) is de jongste zoon van koning Willem III en koningin Sophia. Hij is zeer ontwikkeld, maar ook ziekelijk. Hij sterft aan de tyfus. Daarna is zijn nog geen 4 jaar jonge halfzus Wilhelmina de troonopvolgster. (Hoewel het geen persoon Neomagus betreft,  is de ouverture in deze opsomming opgenomen).

 

Petrus a Novimagio, auteur
Hij heet ook wel Petrus Fabri, Petrus van Brussel of Petrus de Noviomagio en wordt genoemd in de Franse Cataloque Général. Hij schrijft in 1521 over de beginselen van Aristoteles en sterft in 1525 in Rome.

 

Petrus de Noviomaggio
Hij sterft in 1525 in Rome

 

Peter Nümagen

 

In 1501 komt deze naam voor in Trier.16 Hij komt vermoedelijk uit het nabije Neumagen, een van de Romeinse steden met de naam Neomagus.

 

Poul Neomagus of Paul Noviomagus, predikant
Hij komt voor in de catalogus van de British Library met een verwijzing naar Ludwig Harboe. Bij Harboe vinden we een korte toelichting op een boek over de lotgevallen van een uit Engeland naar Denemarken uitgeweken protestantse gemeente, waarvan ene Paul Noviomagus kennelijk lid is. Op de lijst van Deense predikanten treffen we hem als Poul Neomagus aan, hofpredikant rond 1550. Het boek is uit het Deens in het Duits vertaald en in 1758 in Kopenhagen en Leipzig uitgegeven. Harboe heeft tal van geschiedkundige en godsdienstige werken op zijn naam staan; de catalogus noemt er zeventien. Harboe is bisschop van Trondheim en van Zealand, vermoedelijk het Deense eiland Sjaelland waarop Kopenhagen ligt.

 

Pseudoniem Neomagus
In de loop van de tijd gebruiken uit Nijmegen afkomstige auteurs niet hun werkelijke naam, maar het pseudoniem Neomagus. Zo staat in dagblad De Tijd van 24 augustus 1930 een groot artikel met als titel ‘Nijmegen zevenhonderd jaar stad. De Canisiusstad en de Roomsche cultuur’. De ondertekenaar is Neomagus. In ‘Studiën; godsdienst, wetenschap en letteren’ uit 1924 staat een reactie op de opvatting van ene Neomagus in De Katholieke School van 8 november 1923 over het Montessoristelsel. In 1925 besteedt De Hollandsche Revue aandacht aan onder meer Het Katholieke Schoolblad voor Nederlandsch Oost-Indië. Daarin komt een artikel voor ‘Montessori in Holland’ van de hand van ene Neomagus.

 

Raynaldus de Noviomagus of Novimagio, boekdrukker
Vanaf 1469 worden er in Venetië boeken gedrukt. Het wordt het centrum van de boekdrukkunst in Europa. Vakmensen als Reynaldus de Novimagio gieten er de meest duurzame letters. Hoewel de stad meer dan 150 persen telt, handhaaft hij zich dank zij een opmerkelijke productie. Op 14 juni 1477 verschijnt zijn eerste boek. Zijn fonds bestaat uit werken op het gebied van de filosofie, theologie, medicijnen, recht en teksten van klassieke auteurs. Raynaldus huwt in 1480 Paola da Messina, weduwe van een oorspronkelijk uit Keulen afkomstige boekdrukker. Zijn laatste boek komt op 20 oktober 1496 van de pers.17

 

Rudolphus de Novimagio, priester en auteur
Dominicaner priester uit Nijmegen, in Keulen ingetreden waar hij ‘prior provinciales’ is van zijn orde. Van hem zijn geschriften uit 1483 (Keulen, J. Guldenschaiff) en 1490 (Keulen, K.Koelhoff) bekend, getiteld Legenda Alberti Magni. Hij staat ook te boek als Rodulphus de Noviomagio, Radulphus von Noviomago en in Frankrijk als Rodolphe de Nimègue.18

 

Rutger Kynen de Novimagio, auteur
Hij staat in de Engelse General Cataloque.

 

Theodoor Jacobs Neomagens
De pastoor van Geffen schrijft op 14 mei 1810 de doop in van Petrus Joannes, zoon van Theodoor Jacobs Neomagens. De inschrijving is in het Latijn. De vertaling is: Den 14 mei is hier in het voorbijgaan geboren en gedoopt Petrus Joannes, zoon van Theodorus Jacobs van Nijmegen, zoals de moeder zegt welke hier alleen was, en van Aldegundis van Oyen uit Blitterswijk, echtelieden zoals de moeder gezegd heeft.19 De pastoors schrijven in de doopboeken vaak waar de ouders vandaan komen, als ze niet van het eigen dorp zijn. Theodorus Jacobs komt kennelijk uit Nijmegen of is er geboren, en daar maakt de pastoor in zijn potjeslatijn Neomagens van. Op die manier komt de naam Neomagus met tal van afgeleide vormen vaak voor in de katholieke doop- en trouwboeken uit de periode vóór de invoering van de burgerlijke stand in 1811.

 

W. Neomagus, ambtenaar
In de Almanak van de Provincie Gelderland van 1817 staat een opsomming van ambtenaren. Daar zien we ook een W. Neomagus staan, ontvanger 2de klasse der convoyen en licenten te Holterhoek. Dat is een gehucht bij Eibergen, meer een verspreide groep woningen, zonder kern. Wie is deze Neomagus? In de hele genealogie is geen W. Neomagus te vinden die in 1817 deze functie heeft gehad. Ambtenaar W. Neomagus in Erp is al lang met pensioen. Een andere ambtenaar W. Neomagus moet in 1826 nog geboren worden. De auteur heeft er de Gelderse almanak nog eens goed op nagekeken: het gaat echt om 1817 en om ene W. Neomagus in Holterhoek.

 

Woltherus de Novimagio, kopiist
Woltherus is tussen 1454 en 1475 werkzaam in Huy, een stad aan de Maas tussen Luik en Namen.20

 

Noviomagians
In de 19de eeuw bestaat in Engeland een Society of Noviomagus. Deze vereniging komt voor in de General Cataloque of the British Library in Londen. In deze bibliotheek zitten stukken over de zestiende verjaardag van de vereniging in 1844-1845, privé drukwerk.21
In de Dictionary Catalog van de New York Public Library is sprake van een bijdrage van genegenheid voor de overleden sir Benjamin Ward Richardson, vijftien jaar lang ‘lord high president’ van de Noviomagians in de periode 1882-1896, uitgegeven door Chiswick Press in 1896.
Kennelijk is sprake van een vereniging, opgericht rond 1828, van inwoners van steden die vroeger de naam Neomagus hebben gehad. Dat kunnen zijn Greenwich, Chichester, Great Woodcotes, Buckingham en Woodyates.

 

Tot slot zijn er enkele websites en/of e-mailadressen en/of ondernemingen waarin de naam Neomagus voorkomt of is voorgekomen.

 

Ben@neomagus.com
Wie in 2004 de website www.neomagus.com  bezoekt, komt op de website van Ben Meeks uit Tucson, Arizona, in de Verenigde Staten van Noord-Amerika. Op zijn homepage staat alleen de tekst Neomagus is alive and well…
Via zijn e-mailadressen benmeeks@compuserve.com en ben@neomagus.com laat hij desgevraagd weten22 dat hij als de nieuwe magiër in onroerend goed in Arizona een unieke naam voor zijn website heeft gezocht: Neomagus, afgeleid van neos, Grieks voor nieuw of recent, en magus, afgeleid van het middelengelse magi, het Latijnse mag° of magus, het Griekse magos en het oudperzische maguš, allemaal met de betekenis magiër, tovenaar. My present intention is to market real-estate here in Arizona with a slogan like ‘magic through technoloy’.
Hij zegt er geen idee van te hebben dat Neomagus iemands achternaam is. Het vinden van een unieke domeinnaam is bijna onmogelijk, vooral sinds zoveel griezels (creeps) alle namen opkopen met geen enkele ander doel dan ze weer te verkopen. Het moet volgens hem bij wet verboden worden. Ben Meeks schrijft dat hij nog geen tijd heeft gehad om de site af te werken. In oktober 2000 is het wel mogelijk om op de knop Neomagus te drukken en de hiervoor beschreven uitleg te krijgen. Anno 2004 komt alleen de homepage met Neomagus is alive and well op het scherm. In 2010 ook die niet meer.
In 2002 blijkt Ben Meeks nog een andere website te hebben: www.sazre.com, ofwel Southern Arizona Real Estate. Daarop prijkt ook zijn foto. Hij rept op deze website niet meer van Neomagus.
In 2011 is www.neomagus.com niet meer bij Internet Explorer bekend.

 

Neomagus26@hotmail.com
Op 9 mei 2002 staat op de website www.customautos.net een beschrijving van een achttien jaar oude auto van het merk Honda Civic EX. De eigenaar is Mario Lebash uit Harrisburg, Pennsylvania. Hij heeft als e-mailadres neomagus26@hotmail.com. Na het vermelden van de website van de Civic-club lezen we ‘who=NeoMagus’. Het lijkt er op dat hij de naam Neomagus voor zijn e-mail heeft gekozen, zonder te weten wat die naam betekent.
Neomagus@hotmail.com
Het World Enterprise Institute is een onderneming die internetfaciliteiten aanbiedt. Veel medewerkers hebben Aziatische namen. De leiding stelt zich voor mét e-mailadres. Voor webdesign moeten we naar Nashruddin Ahmad Tajuddin, die als e-mailadres heeft: neomagus@hotmail.com.
Vimeo by Neomagus
In 2011 staat op het internet de onderneming Vimeo – www.vimeo.com – die zich voorstelt als een gemeenschap van creatieve mensen met een passie voor het maken van video’s. Tik je www.vimeo.com/6730868 in, dan tref je Vimeo aan met als toevoeging by (door) Neomagus. Nu gaat het om het op de iPhone zetten van zogenaamde apps, ofwel Neomagus’ video’s. Voor de naam Neomagus biedt de website geen verklaring.

  1. www.worldcat.org.↩

  2. J. Prinsen, Gerardus Geldenhauer Noviomagus, ’s-Gravenhage 1898.↩

  3. Jaarboek Numaga 2004, p. 117.↩

  4. Jaarboek Numaga 2006, p. 43.↩

  5. Numaga 1969, p. 371, artikel Altaren in de Stevenskerk van Friederich Gorissen.↩

  6. Jaarboek Numaga 2006, p. 121.↩

  7. Gevonden op www.worldcat.org in maart 2008.↩

  8. Antiek 21, no. 5, dec. 1986.↩

  9. Jaarboek Numaga 2004, p. 31. FAJN.↩

  10. Gevonden in Georg. Trapezuntii Dialecticum in de universiteitsbibliotheek van Leiden.↩

  11. De Navorscher, 08-1858, p. 258.↩

  12. Nijmeegs Katern juni 2005, vereniging Numaga, p. 41. Jaarboek Numaga 2006, p. 53.  FAJN.↩

  13. Jaarboek Numaga 2006, p. 88.↩

  14. Jaarboek Numaga 2006, p. 96.↩

  15. Jaarboek Numaga 2006, p. 77.↩

  16. Brechenmacher, Etym. Wörterbuch, Limburg a/d Lahn, 1957, overgenomen in Verklarend Woordenboek van Familienamen in België en Noord-Frankrijk, Brussel 1993, deel II, pag. 1023 over de naam Neomagus.↩

  17. Jaarboek Numaga 2006, p. 115.↩

  18. General Catalogue Londen en Catalogue Général Parijs.↩

  19. SA Oss, RK dopen Geffen.↩

  20. Jaarboek Numaga 2006, p. 53.↩

  21. Boek 675.↩

  22. Zijn e-mail aan de auteur is van 31 oktober 2000.↩

About the Author

Social Share

    Categorieën

    • Inleidend deel
    • Eerste generaties
    • Delftse apothekers Neomagus
    • Nuenese predikant Neomagus
    • Protestantse Hollandse tak
    • De protestantse Brabantse tak
    • De katholieke Brabantse tak
    • Neomagus, geen familie

    Recente aanvullingen

    • XIII-23 Anna Josephina Martha Van Camp-Neomagus 8 november 2021
    • XIII-7 Hendrik Cornelis Neomagus 12 april 2021
    • Aanvullingen per 15 januari 2021 15 januari 2021
    Copyright © 2010 Neomagus.nl. Alle rechten voorbehouden.